29 ianuarie 2014

miercuri, ianuarie 29, 2014
AMD Opteron A1100 Seattle

În prima zi a evenimentului organizat în San Jose (California), Open Compute Project Summit, AMD și-a oficializat soluția Opteron A1100 Seattle, primul SoC ARM al companiei. Anunțat în luna iunie a anului trecut, acest procesor se bazează pe 4 sau 8 nuclee Cortex A57 (realizate cu ajutorul procesului tehnologic pe 28 nm), reușind în acest fel să gestioneze instrucțiunile pe 64 de biți ale arhitecturii ARMv8. Nucleele respective vor fi capabile să opereze cu frecvențe de până la 2 GHz și vor fi însoțite de 4 MB cache L2 și de 8 MB de memorie partajată cache L3. 

AMD Opteron A1100 poate gestiona până la 128 GB de memorie ECC de tip DDR3 sau DDR4 în configurație dual-channel (frecvență maximă 1866 MHz) și oferă suport pentru 8 linii PCI-Express 3.0, 8 porturi SATA 6 Gb/s, două porturi Ethernet Gigabit, precum și pentru tehnologia ARM TrustZone și o serie de alte procese de calcul și de asigurare a compresiei datelor. Compania este convinsă că noua platformă va fi alegerea ideală pentru crearea de servere web și de sisteme avansate pentru centrele de date.

În fine, compania din Sunnyvale plănuiește disponibilitatea noilor SoC-uri Seattle începând cu luna martie, prin intermediul unui kit de dezvoltare sub formă de placă de bază micro-ATX. Lansarea procesorului în sine este așteptată în ultimul trimestru din 2014. Opteron A1100 va fi însoțit de o placă de bază cu nume de cod Group Hug, compatibilă cu standardul Open Compute Project. Pentru moment, AMD nu a comunicat vreun preț pentru inedita soluție Opteron Seattle.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu