28 ianuarie 2014

marți, ianuarie 28, 2014
Android low-end smartphone

Așa cum ne informează DigiTimes, omniprezenţii furnizori de componente din Taiwan consideră că sub auspiciile Microsoft divizia de telefonie mobilă Nokia își va îmbunătăți performanțele. Astfel, se estimează că într-un singur trimestru vor fi vândute până la 10 milioane de telefoane inteligente. În trimestrul patru din 2013, Nokia a reușit să livreze mai puțin de 8,2 milioane de dispozitive din gama Lumia.

Aceeași sursă ne spune că pentru Mobile World Congress 2014 compania are pregătite cel puțin trei smartphone-uri noi: Lumia 1820, un terminal cu display de 5,2 inch bazat pe procesorul Qualcomm Snapdragon 805, Lumia 1520V (Mini) cu ecran de de 4,4 inch și cameră de 14 megapixeli, precum și device-ul de 6 inch Lumia 1525.

Între timp, cunoscutul utilizator Twitter @evleaks este în măsură să ne confirme că smartphone-ul Nokia X, cunoscut anterior sub numele de cod Normandy, este un dispozitiv low-end care va rula o versiune adaptată de Android. Așadar, Nokia X se va limita la 512 MB de memorie RAM, un ecran de 4 inch cu o rezoluție WVGA (854 x 480 pixeli), un procesor dual-core Snapdragon cu frecvența de 1 GHz, 4 GB spațiu de stocare internă (care poate fi extins via slot micro-SD), o cameră cu senzor de 5 megapixeli, baterie cu capacitatea de 1500 mAh și abilitatea de a lucra cu două carduri SIM. Nokia X va veni cu carcase în șase culori diferite. În fine, utilizatorii vor avea la dispoziție aplicații care vor putea fi descărcate atât prin intermediul Nokia Store, cât și din terțe surse.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu