14 februarie 2014

vineri, februarie 14, 2014
Apple va opri producția de tablete iPad 2

În primăvara anului 2011 Apple a lansat oficial a doua generație de tablete iPad, iar acum, la trei ani de la data anunțului inițial, gigantul tech din Cupertino a decis să înceteze producția acestui dispozitiv considerat învechit. Această informație ne este oferită de redactorii site-ului AppleInsider, care citează persoane acomodate cu planurile companiei americane.

Potrivit surselor, Apple a hotărât să reducă în mod semnificativ producția de iPad 2. Acest lucru este cauzat de cererea scăzută pe care o înregistrează această tabletă depășită, al cărui preț de vânzare cu amănuntul a ajuns la 399 de dolari. La același tarif este propusă acum versiunea de 16 GB a noului iPad mini, model echipat cu ecran Retina. Firește, majoritatea cumpărătorilor preferă tableta mai nouă și mai compactă, dotată cu un display de înaltă calitate și cu un procesor puternic, care, de altfel, depășește cu mult performanțele lui iPad 2. Iar pentru 100 de dolari în plus, doritorii pot avea versiunea de bază a modelului de 9.7 inch, evoluatul iPad Air.

Pe de altă parte, este demn de remarcat faptul că iPad 2 s-a dovedit a fi un model de longevitate. La un moment dat, iPad 2 a fost un succes răsunător, dar în ultimul an vânzările sale s-au redus considerabil. De altfel, în noiembrie 2013, analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities a prezis că zilele tabletei iPad 2 sunt numărate, și în curând Apple o va scoate din producție.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu