28 februarie 2014

vineri, februarie 28, 2014
Obsesia de a scăpa de cabluri la încărcarea dispozitivelor mobile a cuprins imaginația multor producători, iar recentul standard Rezence (dezvoltat de A4WP - Alliance For Wireless Power) prevede posibilitatea încărcării fără cabluri a notebook-urilor ușoare. Desigur, cablurile sunt încă acolo, numai că dispozitivele mobile (smartphone-uri, tablete etc.) nu mai trebuie conectate direct la încărcător. Mai exact, încărcarea fără fir se realizează numai în imediata vecinătate a celor doi participanți la acest proces (dispozitiv mobil și încărcător) și ținând seama de orientare lor în spațiu. 

Ca urmare a celor publicate de Android Police, aflăm că magazinele occidentale au început să vândă două noi tipuri de încărcătoare dedicate tabletei Asus Nexus 7 ediția 2013, un dispozitiv creat și distribuit în colaborare cu Google. Pe lângă stația de andocare cu funcție de încărcare oferită oficial de Asus (pentru 50 de dolari), utilizatorii pot avea o combinație mai puternică, respectiv un suport cu tehnologie Qi, pentru încărcare fără fir.

Asus PW100 - un încărcător care te scapă de fire și de mulți bani


Asus PW100 Wireless Charging Stand este conceput pentru a încărca tableta Nexus 7 ediția 2013 (probabil și alte device-uri compatibile cu standardul Qi) fără o conexiune prin cablu între dispozitivul mobil și stația de andocare. Pentru aceasta, este nevoie doar să fixați tableta, pare-se în modul landscape, pe suportul în formă de piramidă. Pentru a controla procesul de încărcare, standul este prevăzut cu un led.

Asus PW100 - un încărcător care te scapă de fire și de mulți bani

Noua propunere a companiei Asus pare mai degrabă un compromis, și nu o soluție. Lăsând la o parte faptul că nu trebuie să vă mai faceți griji în legătură cu tipul de conector necesar încărcării dispozitivului mobil, suportul cu încărcare wireless imaginat de firma taiwaneză va adăuga ceva greutate și dimensiuni încărcătorului clasic. Apoi, și prețul suportului te face să te întrebi dacă este oportună achiziționarea sa, din moment ce toată distracția este estimată la 90 de dolari. În măsura în care tableta costă ceva mai mult de 250 de dolari (fără TVA), probabil că doar cei mai aprigi dușmani ai încărcătoarelor cu fir vor fi dispuși să facă asemenea cheltuieli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu