28 februarie 2014

vineri, februarie 28, 2014
În cele din urmă, au devenit cunoscute caracteristicile scannerului de amprente digitale Touch ID implementat pe terminalul iPhone 5S. Apple a vorbit despre acest sistem de securitate în raportul lunii februarie, care a fost publicat joi pe site-ul oficial al companiei. Potrivit documentului Apple, sistemul Touch ID se presupune că protejează informațiile personale ale utilizatorului de iPhone și garantează siguranța și securitatea datelor biometrice.

Apple explică particularitățile funcției Touch ID

Printre altele, aflăm că toate datele biometrice venite de la scannerul Touch ID sunt stocate într-un mediu securizat botezat Secure Enclave care, de asemenea, este responsabil pentru prelucrarea și identificarea utilizatorului. Schimbul de date dintre procesorul A7 și senzorul de amprente digitale Touch ID se realizează printr-un sistem de magistrală serială sincronă. În aces caz, procesorul servește numai ca un fel de intermediar (transmițător) între Touch ID și Secure Enclave, fără a fi capabil să citească datele transmise. Pentru criptarea informațiilor privind amprenta digitală este generată o cheie temporară aleatoare. Aceasta este asociată unui identificator unic, care este generat la fiecare resetare a telefonului și este legată de un UID singular (unic).

Apple ne asigură că toate datele biometrice ale utilizatorului sunt stocate criptat pe iPhone 5S. Aceste date nu pot fi copiate/salvate prin iCloud sau iTunes și nu pot fi accesate de intruși sau chiar de Apple, indiferent cât de puternică ar fi dorința acestora. De asemenea, raportul arată că utilizarea funcției Touch ID poate fi înlocuită de introducerea unei parole. Parola va fi solicitată și dacă smartphone-ul iPhone 5S tocmai a fost pornit sau restartat, ori dacă nu a fost deblocat mai mult de 48 de ore. La fel, parola va fi solicitată după cinci încercări nereușite de utilizare a funcției Touch ID sau când se adaugă noi amprente digitale.

Sursa:  Apple (iOS Security - White Paper)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu