28 februarie 2014

vineri, februarie 28, 2014
Samsung și progresul calculat: procesoare pe 64 de biți abia la finalul acestui an

La actuala ediție a Mobile World Congress, ne-am fi așteptat ca gigantul Samsung să ne ofere, pe lângă anunțul unor dispozitive mobile inovatoare, și dezvăluiri în legătură cu procesoare noi, inclusiv primul model pe 64 de biți al companiei sud-coreene. Cu toate acestea, realitatea s-a limitat la debutul unor membre ale familiei Exynos cu arhitecturi pe 32 de biți Cortex-A15 și Cortex-A7.

În ciuda unor speranțe năruite, ar trebui să spunem că redactorii site-ului CNet au reușit să obțină de la reprezentanții Samsung promisiunea introducerii de procesoare pe 64 de biți de îndată ce platforma software va permite acest lucru. În fapt, Samsung va introduce primul său procesor mobil pe 64 de biți la sfârșitul anului 2014. Între timp, concurența va aduna vechime în acest domeniu: Apple a venit cu primul său procesor pe 64 de biți în luna septembrie a anului trecut, urmată în decembrie de compania Qualcomm, pentru ca în ianuarie Nvidia să ne spună despre Tegra K1, iar taman zilele trecute, la MWC 2014, Intel să demonstreze propriile soluții pe 64 de biți. 

Potrivit reprezentanților Samsung, compania nu va bloca extinderea arhitecturii pe 64 de biți pe segmentul dispozitivelor mobile. Imediat ce sistemul de operare Android și aplicațiile conexe vor fi gata să se mute către arhitectura pe 64 de biți, Samsung va veni cu procesoare adecvate, bazate pe o concepție proprie. Mai mult decât atât, Samsung se angajează de pe acum să-și ofere procesoarele și în afara industriei de dispozitive electronice mobile. Un alt segment de dezvoltare este reprezentat de integrarea de modemuri în SoC-urile pentru dispozitivele mobile. Pentru segmentul mid-range, Samsung oferă deja soluții corespunzătoare, însă compania și-a planificat să creeze și să prezinte procesoare scumpe cu modem LTE integrat. În plus, Samsung este pregătită să propună propriile modemuri discrete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu