1 martie 2014

sâmbătă, martie 01, 2014
În 2014, 15% dintre procesoarele Qualcomm vor primi nuclee ARM pe 64 de biți

După MWC 2014, jurnaliștii au ajuns deja la concluzia amuzantă că acest eveniment anual organizat în Barcelona poate fi redenumit QWC - Qualcomm World Congress, din moment ce platforma amintitei companii a dominat standurile salonului. Au fost acolo un prototip Windows Phone cu procesor Qualcomm Snapdragon 400, trei dispozitive Sony (unul cu Snapdragon 400 și două animate de Snapdragon 801), modele de la ZTE și Nokia, Lenovo cu moștenirea Motorola Mobility, platforma comună Qualcomm și Ericsson și multe altele. Dar cel mai interesant este faptul că firma californiană va dispune de proiecte ARM pe 64 de biți.

După părerea ziariștilor chinezi, urmare a faptului că unul dintre managerii Qualcomm a vizitat recent Taiwanul, unde a avut o serie de întâlniri, compania pregătește terenul pentru a-și extinde oferta de SoC-uri pe 64 de biți. La Mobile World Congress 2014, Qualcomm a introdus SoC-ul pe 64 de biți Snapdragon 410 și două soluții bazate pe arhitectura ARM Cortex-A53 (Krait), Snapdragon 610 și Snapdragon 615. Ar fi bine să ne reamintim că Snapdragon 615 este o soluție cu opt nuclee, deși anterior compania producătoare criticase excesiva creștere a numărului de nuclee de procesare. Cea de-a doua propunere, Snapdragon 610, își adjudecă patru nuclee, iar din acest punct de vedere poate fi considerată standard. Va exista, de asemenea, și o soluție pe 64 de biți din seria Snapdragon 800, dar aceasta nu a fost detaliată de surse.

În China, Qualcomm rămâne cel mai important furnizor de platforme hardware pentru smartphone-uri, conform companiei. De fapt, purtătorul de cuvânt al Qualcomm a recunoscut că în China există o cerere mare pentru platformele multi-core, în vreme ce consumatorii europeni nu aleargă după numărul de nuclee. S-ar părea că 8 este considerat un număr norocos în China, și din acest motiv vânzările de smartphone-uri cu opt nuclee sunt întâmpinate cu entuziasm. Qualcomm planifică livrările primelor exemplare ale SoC-urilor Snapdragon 610 și 615 pentru cel de-al doilea semestru al acestui an. Smartphone-uri construite pe baza acestor soluții vor fi disponibile în trimestrul al patrulea. Dezvoltatorul estimează că până la sfârșitul anului 2014 cota deținută de SoC-urile pe 64 de biți în totalul procesoarelor Qualcomm va fi de aproximativ 15%.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu