22 februarie 2014

sâmbătă, februarie 22, 2014
Mini PC-urile Intel NUC cu procesoare Broadwell sunt planificate pentru finalul acestui an

Am scris în câteva rânduri despre decizia companiei Intel de a amâna anunțul mai multor procesoare din generația Broadwell, produse care vor rezulta din litografia pe 14 nm, până (cel puțin) în primul trimestru din 2015. Între timp, beneficiind de circumstanțe favorabile, modelele de procesoare Broadwell cu eficiență energetică ridicată vor apărea către sfârșitul acestui an ca parte, de exemplu, a noilor laptopuri Apple Mac Book.

Redactorii site-ului FanlessTech au reușit să obțină planul de dezvoltare conceput de Intel, care promite apariția de dispozitive cum ar fi sistemele compacte NUC (Next Unit of Computing) bazate pe procesoare Broadwell la sfârșitul anului 2014. Conform diapozitivelor prezentate mai jos, aceste Mini PC-uri vor fi disponibile în două variante: pentru consumatorii obișnuiți (Rock Canyon) și pentru clienții corporativi (Maple Canyon). 

Mini PC-urile Intel NUC cu procesoare Broadwell sunt planificate pentru finalul acestui an

Mini PC-urile Intel NUC cu procesoare Broadwell sunt planificate pentru finalul acestui an

Pe lângă faptul că vor beneficia de noile procesoare Broadwell, soluțiile Rock Canyon vor dispune de abilitatea de a conecta, prin intermediul porturilor mini-DisplayPort și mini-HDMI, până la trei monitoare 4K simultan. De asemenea, alături de porturile USB 3.0, conectivitatea wireless integrată (Wi-Fi și Bluetooth 4.0) și senzorul infraroșu pentru controlul de la distanță, NUC-urile mainstream Rock Canyon vor oferi posibilitatea de a alege între performantele SSD-uri în format M.2 și hard disk-urile mai accesibile de 2,5 inch.

În cazul variantelor profesionale Maple Canyon vor putea fi detectate două porturi mini-DisplayPort (sprijinul pentru rezoluțiile 4K și capabilitatea de a lucra cu trei monitoare sunt, de asemenea, furnizate), o mare gamă de interfețe de intrare/ieșire (inclusiv USB 3.0) și suport pentru caracteristici avansate de administrare și de securitate, cum ar fi Intel vPro și TPM (Trusted Platform Module).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu