24 februarie 2014

luni, februarie 24, 2014
Potrivit concepției Sony, diferitele tehnologii care ar justifica lansarea unui nou device top de gamă nu ar trebui să fie mai vechi de șase luni. În consecință, compania încearcă să adere la această perioadă ”rapidă”, în vreme ce mulți dintre principalii competitori au rămas fideli regulii nescrise a ciclului anual. 

În luna septembrie a anului trecut, la IFA, Sony a introdus  Xperia Z1, smartphone-ul care a preluat rolul de cel mai avansat dispozitiv din gamă. Astăzi, la MWC 2014, acest titlu onorific i-a fost predat modelului Sony Xperia Z2, cunoscut, de asemenea, și sub numele de cod Sirius sau D6503. Și chiar dacă ochii nepricepuți nu pot detecta diferențe exterioare speciale între cele două modele, acestea există: pentru a reduce dimensiunea, difuzoarele stereo s-au mutat sub masca panoului frontal, iar grosimea noului model a scăzut cu 0,3 mm, ajungând la 8,2 mm. De asemenea, Sony vorbește despre utilizarea unei alte metode pentru eloxarea (anodizarea) părților metalice ale carcasei. Între timp, trăsăturile carcateristice ale conceptului OmniBalance nu au dispărut, iar telefonul utilizează panouri frontale și posterioare din sticlă și o ramă monobloc din aluminiu. 

Noutățile prezentate de Sony la MWC 2014

Sony Xperia Z2 are un ecran IPS cu diagonala de 5,2 inch și rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Responsabilitatea calculelor cade în sarcina unui procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 (2.36 GHz) și a motorului grafic Adreno 330. Cele două componente sunt sprijinite de 3 GB de memorie RAM și de 16 GB de memorie internă, din care numai aproximativ 12 GB sunt lăsați la dispoziția utilizatorului (4 GB sunt ocupați de sistemul de operare). Este interesant că Sony a decis să păstreze camera cu senzor de 20,7 megapixeli Exmor RS, dar a schimbat oarecum modul său de operare. Acum, prin utilizarea unor algoritmi de compresie mai puțin agresivi, camera este capabilă să filmeze la rezoluții Ultra HD și alte chestii asemănătoare. În cele din urmă, capacitatea bateriei standard de pe Xperia Z2 a crescut la 3200 mAh.

Sony a venit la Barcelona și cu mai modestul smartphone, din multe puncte de vedere, Xperia M2. Acesta este echipat cu un ecran TFT de 4.8 inch cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon MSM8926 (1.2 GHz), 1 GB de memorie RAM și 8 GB de memorie flash (slot microSD inclus), cameră de 8 megapixeli, NFC, suport pentru rețelele 4G LTE și baterie de 2300 mAh. Terminalul, existent și în variantă dual-SIM, este estimat la un preț de 299 de euro și va fi propus în carcase colorate în negru, violet sau alb. Disponibilitatea este programată pentru această primăvară, pe parcursul lunii mai. 

Noutățile prezentate de Sony la MWC 2014

Urmează să-i acordăm atenție și lui Xperia Z2 Tablet, un device de 10 inch subțire și ușor, care nu se teme de praf sau de apă. Cu o grosime de numai 6,4 milimetri, dispozitivul mobil cântărește 426 de grame, mai puțin decât iPad Air. De altfel, acesta din urmă nu va fi prea fericit nici după dușurile ocazionale. Rezoluția display-ului tabletei este de 1920 x 1200 pixeli, iar sub acesta se află ascuns același quad-core Snapdragon 801 (2.3 GHz), SoC pe care l-am menționat și în cazul noului smartphone flagship al japonezilor. Firește că sunt prezenți și cei 3 GB de memorie RAM sau cei 16 GB de memorie flash ( plus slot microSD), însă camera este una cu senzor de 8.1 megapixeli. Tableta este animată de o baterie cu capacitatea de 6000 mAh și de sistemul de operare Android 4.4. Vor exista variante cu Wi-Fi și 4G, iar prețurile pornesc de la 499 de euro (pentru modelul cu Wi-Fi). 

Noutățile prezentate de Sony la MWC 2014
 








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu