25 februarie 2014

marți, februarie 25, 2014
PowerVR GX6650 - procesorul grafic cu 192 de nuclee care ar putea să-și facă loc pe viitoarele dispozitive Apple
De la Mobile World Congress 2014, care a debutat luni, v-am prezentat deja câteva noutăți, sper eu, interesante. Acum aș vrea să ne oprim pentru câteva momente asupra unei noi soluții grafice pusă la punct de dezvoltatorul britanic Imagination Technologies, GPU-ul cu 192 de nuclee PowerVR GX6650. Despre acest chip ne-au vorbit redactorii de la AppleInsider.

Noul procesor grafic PowerVR GX6650 este conceput pentru dispozitivele mobile high-end, care suportă grafică și video la rezoluții 4K (Ultra HD), și se poziționează în topul celor mai puternice acceleratoare grafice care există în acest moment pe piață. El include 192 de nuclee grafice și poate procesa până la 12 pixeli per ciclu. Performanțele acceleratorului grafic produs de Imagination Technologies, precum și eficiența sa energetică țin departe până și recent introdusa platformă Nvidia Tegra K1 (care, să ne reamintim, poate gestiona 4 pixeli per ciclu). 
 
PowerVR GX6650 - procesorul grafic cu 192 de nuclee care ar putea să-și facă loc pe viitoarele dispozitive Apple

Ar mai fi de remarcat faptul că Imagination Technologies este un partener tradițional al companiei americane Apple, iar soluțiile sale grafice sunt utilizate în toate dispozitivele mobile ale gigantului din Cupertino, începând cu iPhone 3 GS și terminând cu iPhone 5S, iPad mini 2 (cu display Retina) și iPad Air. Ca atare, este posibil ca acest chip grafic special, echipat cu 192 de nuclee de procesare, să-și găsească locul și pe viitoarele smartphone-uri și tablete Apple.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu