26 februarie 2014

miercuri, februarie 26, 2014
Prezentarea smartphone-ului Galaxy S5 ne-a demonstrat că ideologii companiei Samsung sunt conştienţi de faptul că utilizatorii unor asemenea dispozitive nu vor fi atrași numai de numerele seci înșirate într-o listă de specificații tehnice. În general, hardware-ului smartphone-ului amintit a fost tratat cu mai puțină atenție, dar Samsung a încercat să scoată în evidență caracteristicile care fac ca utilizarea telefonului să fie mai confortabilă pentru persoane cu stiluri de viață diferite.

Până una alta, la Barcelona nu am văzut niciun anunț în legătură cu o nouă familie de procesoare Exynos, dar acest fapt nu a împiedicat-o pe Samsung să elibereze un comunicat de presă standard. Printre debutanți se numără modelul Exynos Octa 5422, o versiune îmbunătățită a procesorului Exynos Octa 5420 (din Galaxy Note 3), precum și Exynos Hexa 5260. Ambele soluții adoptă conceptul big.LITTLE, dar în cazul lui Exynos Hexa 5260 vom avea numai șase nuclee puse în joc.
Samsung anunță noi procesoare Exynos cu opt și șase nuclee

Exynos Octa 5422 constă dintr-un grup de patru nuclee Cortex-A15 și un grup quad-core Cortex-A7. Blocul de nuclee ”mari” furnizează performanțe înalte și lucrează la frecvențe de 2.1 GHz, în timp ce grupul nucleelor mici (Cortex-A7), destinat economisirii de energie, va rezolva sarcinile banale la viteze de până la 1,5 GHz. Suportul pentru HMP (Heterogeneous Multi Processing) permite funcționarea simultană a tuturor celor opt nuclee. În plus, procesorul beneficiază de un circuit grafic integrat ARM Mali-T628. 

În cazul lui Exynos Hexa 5260 există numai două nuclee Cortex-A15, a căror frecvență poate urca până la 1,7 GHz, și un grup de patru nuclee Cortex-A7 cu frecvența de 1,3 GHz. Procesarea grafică pică în sarcina aceluiași GPU Mali-T628 și, de asemenea, regăsim suportul pentru tehnologia Heterogeneous Multi Processing (HMP). Ambele soluții includ un controler de memorie dual-channel, interfață DisplayPort încorporată și suportă display-uri cu rezoluții de până la 2560 x 1600 pixeli. Alături de cele două procesoare, Samsung a mai anunțat noi senzori de imagine (de 16 și 13 megapixeli) cu tehnologie ISOCELL, precum și controlere NFC și Wi-Fi.

Producția de masă a celor două procesoare Exynos este planificată pentru acest trimestru, așa că este posibil ca Exynos Octa 5422 să-și facă debutul ca parte a unei viitoare versiuni a smartphone-ului Galaxy S5.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu