14 martie 2014

vineri, martie 14, 2014
Cu un ecran de 4.7 inch, iPhone 6 va fi mai scump decât iPhone 5s

Noul smartphone top de gamă Apple iPhone 6 se va diferenția față de predecesorii săi nu numai prin diagonala display-ului (și prin alte ”chestii”), ci și prin preț. Acest lucru ne este raportat de jurnaliștii de la New York Post, care-l citează pe analistul Andy Hargreaves de la Pacific Crest.

Analistul menționat spune că Apple a decis să crească nu numai diagonala ecranului viitorului său smartphone, dar, de asemenea, și costul acestui dispozitiv. Astfel, în Statele Unite, prețul versiunii iPhone 6 cu 16 GB de memorie internă este preconizat la 299 de dolari. Și este vorba despre un aparat care va face obiectul unui contract pentru o perioadă de 2 ani încheiat cu un operator de telefonie mobilă. Subvenționate în aceleași condiții, modelele de 32 GB și 64 GB se pare că vor costa 399 și, respectiv, 499 de dolari. Pentru comparație, modelul iPhone 5s cu 16 GB spațiu de stocare poate fi obținut acum de la un operator de telefonie mobilă, în urma semnării unui contract pe termen de 2 ani, pentru 199 de dolari. 

Ar trebui remarcat faptul că firma din Cupertino nu a modificat prețurile de vânzare cu amănuntul ale smartphone-urilor sale din 2008, odată cu cea de-a doua generație de terminale iPhone. Iar prețurile mai mari ale modelelor de iPhone 6 sunt legate, foarte probabil, de creșterea dimensiunii ecranului. Andy Hargreaves consideră că scumpirea dispozitivelor iPhone 6 va fi practic invizibilă. ”Creșterea prețului pentru iPhone 6 nu-i va descuraja pe potențialii cumpărători, clienții Apple fiind interesați în primul rând de funcționalitatea device-ului și relativ insensibili la costuri”, a spus analistul. 

Potrivit prognozelor experților, iPhone 6 cu display de 4,7 inch va fi lansat oficial în luna septembrie sau octombrie a acestui an. În schimb, Andy Hargreaves a negat zvonurile privind lansarea unui smartphone Apple cu display de 5,5 - 5,7 inch. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu