16 martie 2014

duminică, martie 16, 2014
Specificațiile smartphone-ului iPhone 6 sunt dezvăluite de un blogger
Anul acesta, actualul top de gamă iPhone 5s va fi înlocuit de un nou smartphone, cunoscut pentru moment sub numele de iPhone 6. Acesta din urmă va primi un display tactil mai mare și va afișa o siluetă ultra-subțire. Aceste lucruri ne sunt dezvăluite prin intermediul platformei de microblogging Twitter de către faimosul spion industrial (inofensiv, în mare parte) Sonny Dickson.

Conform australianului Sonny Dickson, iPhone 6 va fi echipat cu un ecran touch Ultra-Retina cu o densitate a pixelilor de 389 ppi. În schimb, diagonala acestui ecran nu este specificată. Viitorul smartphone Apple va fi propulsat de noul procesor mobil A8, care va fi tactat la o frecvență de 2,6 GHz. Producția acestui SoC, potrivit datelor de ultimă oră, a fost solicitată companiei sud-coreene Samsung. Apoi, iPhone 6 va fi apt să pretindă un titlul la categoria celor mai subțiri smartphone-uri din lume; corpul său din aluminiu va avea o grosime de numai 5,58 milimetri.


Între timp, publicația comercială taiwaneză DigiTimes raportează că Apple s-ar putea confrunta cu un deficit de sticlă de safir, în cazul în care se va decide să folosească acest material pentru a proteja display-ul smartphone-ului iPhone 6, și nu numai senzorul camerei principale iSight și scannerul Touch ID încorporat în butonul Home. Potrivit analiștilor de la Digitimes Research, fabrica din Arizona, pe care Apple a pus-o la punct în parteneriat cu GT Advanced Technologies, nu poate asigura o cantitate suficientă de ecrane protejate cu sticlă de safir. În prima fază, ar putea fi acoperite numai între 9 și 16,6% din cantitatea totală necesară de sticlă de safir.

După calculele analiștilor de la Digitimes Research, protejarea cu sticlă de safir a unui display de 4 inch ar costa, în medie, 30 de dolari. Inutil de spus, însă o creștere a diagonalei ecranului va atrage după sine o mărire a costurilor de producție. Ca atare, iPhone 6 ar putea fi mai scump decât iPhone 5s, cu până la 100 de dolari, și din cauza utilizării protecției cu sticlă de safir pentru display.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu