30 martie 2014

duminică, martie 30, 2014
Typo, tastatura fizică pentru iPhone, a fost interzisă

În opinia companiei BlackBerry designul adoptat de Typo pentru tastatura sa QWERTY destinată smartphone-urilor Apple încalcă flagrant brevetele sale, și, prin urmare, producătorul canadian a decis să-și apere interesele în instanța de judecată. Mai ales că noul manager general al BlackBerry a recunoscut că tastatura fizică de tip QWERTY reprezintă una dintre prioritățile dezvoltării ulterioare.

Cu privire la rezultatul primei ședințe de judecată, în care s-au rezolvat cererile formulate de BlackBerry împotriva Typo, ne informează publicațiile Reuters și Bloomberg. Cum judecătorul a stabilit că firma canadiană are toate motivele să-și susțină cauza, iar Typo nu a reușit să producă dovezi concludente cu privire la originalitatea designului adoptat de produsul promovat sub marca proprie, verdictul preliminar a fost în favoarea companiei BlackBerry. Obiecțiile formulate de Typo, care au făcut trimitere atât la posibile probleme legate de onorarea comenzilor în cazul în care se va interzice vânzarea tastaturilor cu balamale, cât și la ”situația deja deplorabilă” în care se află BlackBerry, nu au fost acceptate de către instanța de judecată.

Restricția privind vânzarea tastaturii Typo, care este oferită pentru 99 de dolari, va intra în vigoare în câteva săptămâni. Este adevărat, Typo are dreptul de a contesta decizia instanței și cu siguranță că o va face. Chiar dacă este dezamăgită, Typo nu are de gând să oprească lupta și nici să dezvolte produse noi. Rămâne de văzut dacă tânara companie va convinge justiția americană de puritatea intențiilor sale, timp în care cei care încă își mai doresc o tastatură Typo ar fi bine să nu-și mai amâne decizia prea mult.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu