21 aprilie 2014

luni, aprilie 21, 2014
Cu o diagonală de 8 inch, următoarea tabletă Nexus ar putea fi ultimul dispozitiv de acest fel al companiei Google

Am auzit în repetate rânduri că de producția celei de-a treia generații a tabletei Google Nexus s-ar putea ocupa compania High Tech Computer (HTC), mult mai bine cunoscută pentru smartphone-urile sale. Este demn de remarcat faptul că recentele zvonuri pe marginea acestui subiect l-au credit pe gigantul Google nu doar cu dorința de a crește diagonala următoarei sale tablete la 8,9 inch, ci și cu intenția de o echipa cu un procesor Intel. Din această perspectivă, HTC și Intel s-ar putea alege cu beneficiile pe care le urmăresc - prima companie are nevoie să-și îmbunătățească performanțele financiare, iar cea de-a doua și-a fixat ca scop ca în acest an să livreze 40 de milioane de procesoare pentru tablete.    

Citând sursele sale tradiționale, DigiTimes ne reamintește că anunțul celei de-a treia generații a tabletei Google Nexus, care poate fi considerată ca având o diagonală convențională de 8 inch, va avea loc în cel de-al treilea trimestru din 2014. Cu producția dispozitivului va fi angajată firma taiwaneză HTC, parteneriatul cu Asustek Computer fiind exclus de către Google, din moment ce gigantul IT își dorește un nou design pentru următoarea sa tabletă. Primele două generații ale tabletei de 7 inch Google Nexus au fost produse de Asus, iar acest lucru a îngăduit vânzarea dispozitivelor și pe piețele în care magazinul oficial Google nu este disponibil.

Se pretinde că Google a vrut inițial să apeleze la HTC pentru realizarea primei generații a tabletei Nexus 7, însă producătorul lui One a ales să se concentreze pe piața smartphone-urilor, iar comanda a ajuns la Asus. Acum, pare-se că HTC a revenit la sentimente mai bune față de produsul companiei americane. Cu toate acestea, Asus nu se poate simți exclusă de către Google, colaborarea dintre cele două companii bazându-se pe clauze stricte. În plus, Asus se poate axa pe dezvoltarea și promovarea propriilor sale dispozitive.  

În fine, sursa mai susține că Google nu mai este atât de motivată să-și promoveze următoarea tabletă Nexus, primele două generații îndeplinindu-și misiunea legată de popularizarea platformei Android. Este posibil ca o a treia tabletă Nexus cu ecran de 8 inch să fie și ultima pentru Google. Pe lângă smartphone-uri, compania din Mountain View este acum interesată de segmentul roboticii, al dispozitivelor ușor de purtat și de extinderea rețelei globale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu