23 aprilie 2014

miercuri, aprilie 23, 2014
Toshiba este pregătită să lanseze memorii flash NAND de tip MLC pe 15 nanometri

Chiar astăzi, Toshiba a anunțat că a reușit să pună la punct, în premieră mondială, tehnologia destinată fabricării de cipuri de memorie NAND de tip MLC (Multi-Level Cell) pe 15nm și cu o densitate de 128 Gb (16 GB). Utilizând noua tehnologie, producția de masă va debuta la finalul acestei luni la Fab 5 situată în orașul japonez Yokkaichi, fabrică unde în prezent se folosește tehnologia pe 19nm de a doua generație. Fab 5 va fi dotată cu cea de-a doua linie, iar ulterior întreaga facilitate de fabricație se va ocupa numai cu producția cipurilor pe 15nm.

Grație fineții tehnologiei pe 15nm, Toshiba a reușit să obțină cele mai mici cipuri de memorie din clasa menționată. În plus, îmbunătățirile aduse circuitelor integrate periferice au permis creșterea ratei de transfer a datelor de 1,3 ori,
până la 533 Mb/s, comparativ cu produsele pe 19nm. Viteza de scriere a datelor a rămas neschimbată.

Și pentru că tot s-au pornit, inginerii companiei Toshiba lucrează la adaptarea tehnologiei pe 15nm în vederea realizării de cipuri de memorie flash NAND de tip TLC (Triple-Level Cell). În acest caz, producția de masă este planificată să înceapă în luna iunie. Pe parcurs, Toshiba va prezenta și controlere pentru memoria NAND de tip eMMC (Embedded Multimedia Card), memorie destinată unei game extinse de dispozitive electronice (smartphone-uri și tablete, de exemplu). De asemenea, compania niponă va propune și soluții (controlere) pentru SSD-urile convenționale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu