18 aprilie 2014

vineri, aprilie 18, 2014
HTC vorbește despre viitorul camerelor de pe smartphone-urile sale

Chiar de anul trecut, odată cu anunțarea primei generații a smartphone-ului One, HTC a arătat destul de clar că nu intenționează să se avânte în cursa megapixelilor. HTC One (M7) a adoptat o cameră HTC ”UltraPixel”, cu o tehnologie similară celei folosite de Sigma pentru senzorul Foveon X3. Această cameră a fost moștenită și de noul smartphone HTC One M8, care a primit în plus un al doilea senzor foto menit să evalueze profunzimea imaginilor captate.

Deși calitatea imaginilor realizate de camera HTC UltraPixel nu este întotdeauna superioară soluțiilor tradiționale pentru smartphone-uri, compania taiwaneză este încrezătoare că se îndreaptă în direcția cea bună (o opinie cu care eu sunt de acord). Este ceea ce a declarat Symon Whitehorn, expertul companiei HTC în materie de tehnologie foto/video, într-un interviu cu Vodafone UK. De asemenea, Whitehorn a lăsat să se înțeleagă faptul că în viitor, peste 12 - 18 luni, smartphone-urile HTC pot obține o cameră cu funcție de zoom optic. 

Symon Whitehorn a declarat că rezoluția camerei promovate de HTC va crește până la 8 megapixeli sau, altfel spus, la nivel de Ultra HD. Cu toate acestea, compania nu se grăbește să facă acest pas și așteaptă momentul în care noul standard de înaltă definiție va deveni mai popular. În general, specialistul producătorului asiatic a estimat că în viitorul apropiat smartphone-urile vor fi capabile să realizeze fotografii la o calitate apropiată de aceea oferită de aparatele foto DSLR (destinate profesioniștilor).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu