18 aprilie 2014

vineri, aprilie 18, 2014
Binecunoscuta companie chineză Lenovo a introdus foarte recent câteva dispozitive noi. Printre acestea, remarcăm o întreagă familie de laptopuri și un sistem all-in-one care suportă controlul prin gesturi. Conform comunicatului de presă, noul computer Lenovo, conceput într-un format monobloc și acoperit cu o carcasă de aluminiu, este botezat A540. Caracteristica sa distinctivă este reprezentată de suportul pentru tehnologia Lenovo Motion Control, care permite controlul computerului cu ajutorul gesturilor.

Lenovo dezvăluie familia de laptopuri convertibile Flex 2 și sistemul all-in-one A540

A540 se poziționează ca o soluție dedicată pentru întreaga familie. Sistemul propune un ecran IPS cu diagonala de 23,8 inch, care beneficiază de rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și de funcție tactilă (multitouch în 10 puncte). Computerul de tip all-in-one se bazează pe puterea oferită de un procesor Core i7 cu arhitectură Haswell, combinat cu maximum 16GB de memorie RAM și cu o placă video Nvidia GeForce GT 840A. Ar mai fi de menționat camera web încorporată, tehnologiile wireless Wi-Fi și Bluetooth, sistemul de operare Windows 8.1, precum și, opțional, tunerul TV și suportul pentru NFC. Sistemul AIO Lenovo A540 va fi disponibil la începutul lunii iulie, pentru un preț care va începe de la 1279,99 dolari.  

De asemenea, producătorul și-a actualizat și linia de laptopuri convertibile Flex. Potrivit comunicatului oficial de presă, laptopul Flex 2 va fi disponibil în două variante, diferențiate prin diagonala display-ului: de 14 (argintiu) și de 15,6 inch (negru). În funcție de model, rezoluția suprafeței tactile va fi de 1366 x 768 pixeli ori de 1920 x 1080 pixeli. Laptopurile vor putea funcționa fie cu procesoare Intel Haswell, fie cu procesoare hibride (APU) AMD din seria A8 (modelul de 15,6 inch). De asemenea, utilizatorii pot opta pentru îmbunătățirea performanțelor grafice prin adăugarea unei soluții grafice discrete Nvidia GeForce (pe modelele cu procesor Intel) sau AMD Radeon R5 M230. Apoi, pentru stocare, doritorii vor putea folosi fie un SSD de până la 256GB, fie un hard disk cu capacitatea de maximum 1TB, fie o soluție hibridă de tip SSHD. Ca platformă software este propus sistemul de operare Windows 8.1.

Lenovo dezvăluie familia de laptopuri convertibile Flex 2 și sistemul all-in-one A540
Să ne reamintim că dispozitivele Lenovo din seria Flex pot fi utilizate în două moduri: notebook și suport. Grație construcției adoptate, ecranele lor tactile se rabatează ușor cu 300 de grade (pentru a intra în modul suport). Noile laptopuri Lenovo Flex 2 vor merge la vânzare din luna iunie, iar prețurile pornesc de la 429 dolari (pentru modelele de 15 inch) și, respectiv, de la 799 dolari (variantele de 14 inch).









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu