29 aprilie 2014

marți, aprilie 29, 2014
Samsung ne încearcă din nou cu Galaxy K Zoom

În dimineața acestei zile, din Singapore, Samsung a anunțat oficial smartphone-ul Galaxy K Zoom, un dispozitiv cu care producătorul coreean caută să-i vrăjească pe pasionații de fotografii mobile. Din punct de vedere ideologic, aparatul este succesorul modelului Galaxy S4 Zoom, dar se pare că Samsung a hotărât să-și separe inovația și să o facă reprezentanta unei linii noi de produse. 

Oricum, nici de data aceasta designerii sud-coreeni nu au renunțat la unele elemente care individualizează actualul flagship Samsung Galaxy S5, și aici avem ca exemplu, în special, textura perforată a capacului posterior. În comparație cu Galaxy S4 Zoom, noul device este mai compact și mai atent construit, astfel încât seamănă cu un smartphone, și nu cu o ”bucată de săpun”. Dar ceea ce este remarcabil, față de Galaxy S4 Zoom, noul Galaxy K Zoom poate fi numit mai avansat în privința capabilităților fotografice  (apropo, litera ”K” vine de la ”Kamera”).

Samsung ne încearcă din nou cu Galaxy K Zoom

Obiectivul varifocal (distanță focală cuprinsă între 24 și 240 mm, deschidere variabilă între f/3.1 și f/6.3) al noului Galaxy K Zoom dispune de nouă elemente ajutate de un senzor BSI CMOS cu rezoluția de 20,7 megapixeli. Practic, chiar dacă rezoluția a crescut cu 4 megapixeli, vorbim despre același senzor de pe Galaxy S4 Zoom, cu dimensiunea fizică de 1/2.3 inch. Un asemenea senzor își găsește locul pe majoritatea camerelor foto compacte de tip ”point and shoot” (încadrează și fotografiază). Elementele obiectivului sunt retractabile (de aici grosimea variabilă), așa că aparatul poate fi folosit în mod curent ca un smartphone. Revenind la camera foto principală, pentru a înlătura neajunsul fotografiilor sau filmărilor mișcate, aceasta beneficiază de sistem de stabilizare optică a imaginii (OIS), iar pentru apropierea de subiecte este înarmată cu zoom optic 10x. De asemenea, la bord este prezent și un bliț Xenon. În fine, trebuie să menționez că în partea frontală se află un senzor de 2 megapixeli.

Samsung ne încearcă din nou cu Galaxy K Zoom

Samsung a îmbunătățit și experiența în utilizare a camerei foto, adaugând o serie de caracteristici utile și distractive. De exemplu, în căutarea unui echilibru precis al luminii și clarității, au fost separate funcțiile de focalizare automată și de autoexpunere. Apoi, printre multitudinea de opțiuni ale camerei foto, găsim funcția Selfie Alarm (care permite utilizatorilor realizarea facilă de autoportrete), modul de nouă generație Pro Suggest (care include cinci filtre creative) sau aplicația Studio (dedicată editării simplificate a fotografiilor și clipurilor video). Valoarea ISO este cuprinsă între 100 și 3200, în timp ce filmările video pot fi realizate la o rezoluție 1080p cu o viteză de 60 de cadre pe secundă.   

Deși Galaxy K Zoom dorește să atragă atenția amatorilor de fotografie, el rămâne și un smartphone. Echipat cu un ecran tactil de tip Super AMOLED cu diagonala de 4,8 inch (12,2 cm) și rezoluția de 1280 x 720 pixeli (cca. 305 ppi), aparatul este susținut de un procesor cu șase nuclee Exynos 5260 (dual-core @ 1,7 GHz și quad-core @ 1,3GHz), 2GB de memorie RAM și 8GB spațiu de stocare, acesta din urmă extensibil prin intermediul unui slot pentru carduri de memorie microSD (până la 64GB, în cazul folosirii de carduri SDXC). Compatibil cu standardele wireless WiFi 802.11 a/b/g/n (dual-band 2.4/5GHz), NFC și Bluetooth 4.0 BLE, Galaxy K Zoom adoptă un chip GPS cu suport GLONASS și conector USB 2.0. Pe partea de telefonie, producătorul proclamă sprijinul pentru principalele rețele 3G și 4G/LTE. Bateria are o capacitate de 2430 mAh și poate fi schimbată prin înlăturarea capacului posterior texturat. Telefonul cântărește 200 de grame și măsoară 137,5 x 70,8 x 16,6-20,2 mm.


Fără surprize, Samsung apelează la sistemul de operare Android 4.4 KitKat, asezonat cu interfața proprietară TouchWiz și cu o serie de aplicații/funcții introduse odată cu Galaxy S5 (de pildă, S Health sau Ultra Power Saving). Totuși, nu veți regăsi senzori de amprente și de monitorizare a ritmului cardiac, așa cum oferă cel mai recent vârf de gamă Samsung. Propus în variante de culoare albă, neagră și albastră, Galaxy K Zoom va fi disponibil în săptămânile următoare,  la un preț necomunicat. Totuși, dacă ținem seama de faptul că S4 Zoom a avut un preț de lansare de 450 de euro, probabil că noul Galaxy K Zoom va costa în jur de 490 - 500 de euro. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu