5 aprilie 2014

sâmbătă, aprilie 05, 2014
În primul trimestru al acestui an, compania Micron și-a mărit numerarul cu aproximativ 250 de milioane de dolari reprezentând încasări pentru produse comandate de un misterios client. Experții consideră că expeditorul banilor este corporația americană Apple, care se presupune că intenționează să utilizeze memoria RAM produsă de Micron în noile sale dispozitive. Aflăm despre această chestiune grație binecunoscutei resurse tematice AppleInsider care, la rândul său, îl citează pe analistul independent Matt Margolis.

Așadar, Matt Margolis spune pe blogul personal că producătorul de chipuri Micron a recepționat o plată generoasă, însă expeditorul acesteia este necunoscut. Analistul crede că în spatele comenzii masive se află Apple, gigantul tech dorind să achiziționeze memorii RAM. Umblă vorba că noile smartphone-uri iPhone, tabletele iPad, computerele și laptopurile Mac vor beneficia de module de memorie LPDDR4, specificație care la va face mult mai puternice și mai eficiente din punct de vedere energetic.
    
Presupusul contractul dintre Apple și Micron, privind livrarea de memorie RAM, se va finaliza în septembrie 2016. Apropo, părțile implicate nu au confirmat tranzacția. Pentru a-și susține ipoteza, analistul notează că, în luna iunie a anului trecut, Micron a achiziționat pentru suma de 2 miliarde de dolari compania Elpida, un vechi partener al colosului din Cupertino. Memoriile RAM LPDDR3 produse de Elpida și-au găsit loc în iPhone 5s, iPad Air și iPad mini cu display Retina, precum și în laptopurile MacBook Air.

Între timp, în urmă cu două zile v-am anunțat că Micron a inițiat producția de module de memorie DDR4-2133. Noile chipuri LPDDR4, potrivit celor susținute de producător, au un consum de putere redus și o lățime de bandă extinsă, astfel încât performanțele s-au dublat.

Viitoarele dispozitive Apple ar putea fi echipate cu memorii DDR4 produse de Micron

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu