5 aprilie 2014

sâmbătă, aprilie 05, 2014
Sapphire lansează Radeon R9 290 Vapor-X OC
Compania Sapphire a introdus oficial placa video Radeon R9 290 Vapor-X OC, o soluție care se mândrește cu un sistem de răcire proprietar și cu frecvențe de funcționare mărite din fabrică. De altfel, acest card video ar fi putut obține nu mai puțin de 8GB de memorie grafică, dar Sapphire a refuzat în ultimul moment să-și asume un astfel de risc, așa că modelul Radeon R9 290 Vapor-X OC se mulțumește cu o cantitate standard de 4GB GDDR5 (bus pe 512 biți).

Sistemul de răcire masiv constă dintr-un radiator bazat pe o cameră de vaporizare, conducte de căldură cu diametre de 10 mm, 8 mm (două) și 6 mm (două), precum și pe trei ventilatoare de 90 mm, dintre care două pot fi dezactivate prin intermediul aplicației proprietare TriXX Utility. PCB-ul (circuitul imprimat) plăcii video este diferit de cel de referință și propune un sistem de alimentare cu șase faze. 

Procesorul grafic este tactat la 1030 MHz, iar memoria rulează la frecvența efectivă de 5600 MHz. Pentru conectarea la monitoare sunt disponibile două interfețe DVI (dual-Link DVI-D), una HDMI (cu 3D) și una DisplayPort 1.2. Livrările de plăci video Sapphire Radeon R9 290 Vapor-X OC sunt deja în derulare, așa că vânzările ar trebui să înceapă în scurt timp. 
 Sapphire lansează Radeon R9 290 Vapor-X OC









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu