17 mai 2014

sâmbătă, mai 17, 2014
ADATA își diversifică gama de SSD-uri cu noua familie entry-level Premier SP610
Cu numai o lună și jumătate în urmă, linia de SSD-uri ADATA consta aproape exclusiv în soluții bazate pe controlerele LSI SandForce SF-2281, un singur model - Premier Pro SP600 - fiind conceput în jurul controlerului JMicron JMF661. Odată cu debutul lunii aprilie, această uniformitate a început să-și piardă din consistență, prin apariția produselor Premier Pro SP920 bazate pe proaspătul controler Marvell 88SS9189.

Alaltăieri, ADATA ne-a semnalat din nou că intenționează să-și împrospăteze masiv gama stagnată de SSD-uri și, prin intermediul unui comunicat de presă, a anunțat noua familie de drive-uri botezată Premier SP610. De data aceasta, alegerea companiei a căzut asupra unui controler lansat în luna august a anului trecut, Silicon Motion SM2246EN, un produs care este destinat segmentului entry-level (acolo unde se poziționează și SSD-urile Premier SP610).

Caracteristicile generale ale noii familii Premier SP610 sunt următoarele: patru modele cu capacități de 128GB, 256GB, 512GB și, respectiv, 1TB, care asociază controlerul SM2246EN cu cipurile de memorie MLC NAND pe 20nm produse de Micron. Cipurile de memorie NAND au o densitate de 128 Gb, o specificație care tinde să devină standard pentru unitățile de buget ale anului 2014. Testele au arătat că această combinație de caracteristici permite atingere unor performanțe foarte bune pentru clasa căreia i se adresează.

Pe de altă parte, pentru utilizatorii mai avansați, cipurile NAND cu densitatea de 128 Gb (16GB) au un foarte pronunțat dezavantaj: din cauza folosirii unui număr redus de cipuri de memorie (de pildă, pentru construcția unui SSD cu capacitatea de 64GB sunt necesare numai patru cipuri de memorie), modelele cu capacități de stocare mai mici afișează cifre foarte scăzute în dreptul vitezelor de scriere. Acesta este și motivul pentru care familia Premier SP610 nu include obișnuita versiune de 64GB. În schimb, propune un model de 1TB. 

ADATA își diversifică gama de SSD-uri cu noua familie entry-level Premier SP610

Noutățile ADATA adoptă standardul de 2,5 inch cu o grosime de 7 mm și vin împachetate în binecunoscuta cutie albă cu fereastră transparentă. SSD-urile sunt livrate cu un adaptor (bracket) de la formatul de 2,5 inch la cel de 3,5 inch, șuruburi de fixare într-un locaș standard, precum și cu un cadru special (holder) care crește grosimea drive-ului la 9,5 mm, un aspect important atunci când se dorește instalarea SSD-ului într-un laptop mai vechi. De asemenea, unitățile din seria Premier SP610 sunt acompaniate și de o licență pentru aplicația Acronis True Image HD 2013, care este concepută pentru salvarea și transferul datelor de pe o unitate pe alta (de pildă, de pe HDD pe SSD). Din păcate, nu există informații despre prețurile estimate ale noilor produse, sau despre momentul apariției lor în magazinele de vânzare cu amănuntul.

ADATA își diversifică gama de SSD-uri cu noua familie entry-level Premier SP610

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu