18 mai 2014

duminică, mai 18, 2014
Placa video GeForce GTX Titan Z apare listată pe Amazon și pe eBay pentru 3999 USD

Anunțată în martie și așteptată în magazine la finalul lunii aprilie, placa video GeForce GTX Titan Z a tot fost amânată. Ulterior, în timp ce pe internet au apărut zvonuri îndrăznețe potrivit cărora Nvidia intenționează să anuleze cu totul lansarea plăcii video GeForce GTX Titan Z, compania californiană pare să fi început deja livrările acestei soluții grafice dual-GPU, iar magazinele care au primit-o așteaptă numai driverele optimizate pentru a da startul vânzărilor. De altfel, la conferința organizată în vederea prezentării rezultatelor trimestriale, Nivida a promis că vânzările celei mai noi plăci video dual-GPU vor debuta în trimestrul al doilea, trimestru care pentru acest producător se încheie în luna iulie. 

Între timp, pe marile platforme de tranzacționare online, prețul plăcii video GeForce GTX Titan Z a început să alunece, dar nu în direcția unui tarif mai uman. În martie, la prima sa apariție publică, acest card grafic a fost făgăduit pentru 2999 de dolari, însă cumpărătorilor care preferă să achiziționeze prin intermediul retailer-ului Amazon li se solicită cu 1000 de dolari mai mult, fără a mai pune la socoteală simbolica sumă 10,49 dolari reprezentând transportul. După cum se vede, avem de-a face cu o placă video GeForce GTX Titan Z produsă de Zotac. Vânzătorul susține că această implementare este echipată cu 12GB de memorie video GDDR5, suportă patru monitoare și consumă 375 de wați.   

Placa video GeForce GTX Titan Z apare listată pe Amazon și pe eBay pentru 3999 USD

De dorința de a câștiga 1000 de dolari în plus din vânzările premature de GeForce GTX Titan Z sunt mânați și unii vânzători de pe eBay. Astfel, pentru 3999 de dolari, placa video GeForce GTX Titan Z semnată EVGA poate fi precomandată din Statele Unite, fără vreo taxă supimentară de livrare, de către orice doritor din lume, inclusiv din România. Fiindcă a venit vorba, compatrioții exaltați de noutatea Nvidia ar trebui să fie conștienți de faptul că suma de plătit nu se limitează doar la aproximativ... 12900 lei. Ținând seama că produsul depășește cu mult limitele pentru care se acordă scutiri în vamă, un cumpărător care respectă legea va trebui să dispună și de ceva ”mărunțiș”, circa 3100 lei, pentru TVA.      

Totuși, pentru a respecta adevărul, trebuie să spunem că vânzătorul de pe eBay este gata să trimită placa video numai după data lansării sale, iar actuala propunere este considerată o rezervare în avans. De pildă, pentru România, vânzătorul estimează că livrarea se va face între 10 și 22 iulie. Pe de altă parte, în toată această perioadă prețurile ar putea scădea, așa că plata unui suprapreț nu are niciun sens (deși, în general, prețul lui GeForce GTX Titan Z este aberant).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu