2 mai 2014

vineri, mai 02, 2014
Smartphone-ul Amazon este prezentat într-o imagine fotorealistă

Cu o lansare preconizată pentru trimestrul al treilea al acestui an, primul smartphone al companiei Amazon a apărut mai deunăzi într-o carcasă voluminoasă menită să-i ascundă forma și dimensiunile reale. De fapt, tactici similare utilizează și fabricanții de automobile, prototipurile fiind camuflate cu folii adezive. În vremurile actuale este greu de spus cât de importantă a devenit protejarea exteriorului unui smartphone de ochii indiscreți, dar Amazon a dorit să păstreze anumite secrete.

Cu toate aceastea, blogul tehnologic BGR (Boy Genius Report) a reușit să ridice într-o oarecare măsură voalul care ascunde aspectul smartphone-ului pregătit de cel mai mare retailer online. Imaginea oferită de sursa menționată este doar o schiță randată pe calculator, destinată a fi utilizată de către graficienii de la Amazon, dar surse de încredere au confirmat autenticitatea ei. Imaginea nu oferă dezvăluiri senzaționale cu privire la proiectarea acestui smartphone, aceleași patru camere video dotate cu led-uri infraroșu găsindu-și locul în fiecare din colțurile panoului frontal. Cuplate cu o serie de senzori, aceste camere vor monitoriza poziția capului utilizatorului în raport cu ecranul terminalului și vor facilita controlul pe bază de gesturi.

Pentru cumpărătorii din Statele Unite, smartphone-ul ar putea fi propus în cadrul unui pachet promoțional botezat provizoriu Prime Data. În ce constă acest concept nu se știe exact, dar este posibil ca Amazon să negocieze cu operatorii locali, astfel încât aceștia din urmă să nu-i taxeze pe utilizatori atunci când accesează resursele marca Amazon (de pildă, Prime Instant Video). În privința specificațiilor tehnice, se știe că terminalul va avea un ecran de 4,7 inch cu o rezoluție 720p, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon, 2GB de memorie RAM, precum și o cameră pe spate și una frontală (care vor acompania cele patru camere cu infraroșu). Sistemul de operare Android va fi reproiectat pentru a acoperi necesitățile tradiționale ale retailerului. Smartphone-ul ar putea apărea în vară, dacă ținem seama de faptul că trimestrul al treilea include două luni din acest anotimp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu