2 mai 2014

vineri, mai 02, 2014
MediaTek intenționează să înceapă producția de procesoare pe 64 de biți cu patru și opt nuclee în trimestrul al treilea

Citând surse din industrie, site-ul tematic DigiTimes raportează că din cel de-al treilea trimestru al acestui an compania chineză MediaTek și-a planificat să înceapă producția a două procesoare pe 64 de biți pentru smartphone-uri. Este vorba despre modelele quad-core MT6732 și octa-core MT6752, SoC-uri menite să echipeze dispozitivele mobile din gamele entry-level și mid-level, care se bucură de cea mai mare cerere pe piața chineză. Programate inițial pentru ultimul trimestru din 2014, aceste soluții o vor ajuta pe MediaTek să opună din timp rezistență la presiunea exercitată de produsele unor concurenți precum Qualcomm, Intel, Nvidia, Broadcom sau Marvell Technology. 

De asemenea, tot în trimestrul al treilea, MediaTek va da startul producției de masă pentru SoC-ul (system on a chip) Aster, conceput pentru dispozitive electronice ușor de purtat (de pildă, smartwatch-uri) și pentru ”internetul obiectelor”. Soluția va sosi ca o platformă care include un SoC, software-ul/firmware-ul corespunzător și designul de referință. SoC-ul Aster integrează un microcontroler (MCU), adaptor Bluetooth, controler pentru touchscreen, cipuri de memorie și interfețe I/O de bază.    

În prezent, MediaTek participă alături de unii dintre clienții chinezi la dezvoltarea de produse bazate pe platforma Aster. Rezultatele acestor colaborări sunt așteptate pe piață în cel de-al doilea semestru al acestui an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu