22 noiembrie 2013

vineri, noiembrie 22, 2013
Cu ocazia evenimentului ARM Technology Symposia 2013, reprezentații holdingului britanic au vizitat în această săptămână Coreea de Sud, iar itinerariul lor a inclus și o oprire la sediul central al gigantului Samsung. Astfel, două dintre cele mai influente companii din lumea electronicelor mobile s-au întâlnit pentru a discuta despre perspectivele utilizării arhitecturii pe 64 de biți ARMv8, pe care Samsung are de gând să-și bazeze SoC-ul Exynos 6. 

Ambele companii consideră că telefoanele inteligente au nevoie de soluții pe 64 de biți, chiar dacă această arhitectură, exceptând capacitatea de a gestiona cantități mari de memorie RAM, nu oferă mai multe avantaje evidente. În orice caz, interlocutorii și-au exprimat încrederea că în viitorul apropiat tabletele și smartphone-urile vor putea folosi 4 GB de memorie RAM sau mai mult.

De asemenea, Samsung a discutat și despre procesoarele ARM Cortex-M, care se numără printre soluțiile cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Nu este clar dacă firma sud-coreeană va folosi această arhitectură, însă putem presupune că ar putea fi adoptată pentru televizoarele Smart și alte deviceuri similare. În mod neașteptat, conversația a atins și subiectul procesoarelor pe 128 de biți. Citându-l pe unul dintre oficialii ARM, site-ul The Korea Herald ne spune că un procesor pe 128 de biți ar putea să apară în următorii doi ani. Dar așa cum subliniază sursa menționată, este vorba numai despre o posibilitate, și nu neapărat despre un plan cert.     



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu