23 noiembrie 2013

sâmbătă, noiembrie 23, 2013
Este cunoscut faptul că mulți producători de componente hardware, dar nu numai, aleg să-și promoveaze o parte dintre următoarele creații prin intermediul platformelor de socializare. Astfel, biroul de presă al companiei taiwaneze MSI a publicat pe pagina proprie de pe Facebook o nouă serie de fotografii care imortalizează iminentele dispozitive compacte din seria dedicată amatorilor de jocuri video, placa de bază MSI Z87I Gaming AC și acceleratorul grafic MSI GeForce GTX 760 Mini-ITX Gaming OC Edition, două produse pe care le-am semnalat cu câteva zile în urmă. Concomintent cu apariția recentelor imagini au devenit cunoscute mai multe dintre caracteristicile acestor inovații.

Să începem cu placa de bază Mini-ITX Z87I Gaming AC. Această componentă hardware se bazează pe chipsetul Z87 și este pregătită să găzduiască procesoare Intel Haswell (socket LGA 1150). Pentru a pune la dispoziția procesorului mai multă putere, există un VRM (Voltage Regulator Module) cu șase faze de alimentare, construit din componente de calitate certificate Military Class IV. Modelul are două sloturi pentru memoriile RAM de tip DDR3, un singur slot PCI Express 3.0 x16, cinci porturi SATA III 6 Gb/s, un adaptor Intel Dual Band Wireless-AC 7260, care oferă conectivitate WiFi 802.11ac și Bluetooth 4.0, un controler Gigabit Ethernet Killer E2205, placă de sunet integrată (cu 7.1 canale) și amplificator pentru căști. Sistemul de răcire este format dintr-o pereche de radiatoare mici, conectate printr-un heat pipe.  

 
La rândul său, placa video GeForce GTX 760 Mini-ITX Gaming OC va ocupa două sloturi de expansiune, dar își adjudecă o lungime de numai 17 cm. Produsul funcționează cu 1152 procesoare de stream și cu 2 GB de memorie RAM de tip GDDR5 cu o interfață pe 256 biți. Setea de putere suplimentară este ostoită prin intermediul unui conector de alimentare cu opt pini. Apoi, dacă ținem seama de sufixul ”OC”, frecvențele procesorului grafic vor fi mărite cu mai multe zeci de megahertzi. Sistemul de răcire ales aduce destul de mult cu acela care echipează modelul Asus GeForce GTX 760 DirectCU Mini OC. Responsabile cu eliberarea imaginilor sunt interfețele DVI, HDMI și o pereche de Mini DisplayPort.

Cum MSI încă le ține secrete, tot ce mai rămâne să aflăm despre aceste două noi produse miniaturizate sunt prețurile recomandate și datele de lansare.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu