23 noiembrie 2013

sâmbătă, noiembrie 23, 2013
HTC One max
Conform unor statistici recente publicate de IDC, unul din cinci telefoane inteligente vândute în cel de-al treilea trimestru al acestui an a avut un ecran a cărui diagonală se încadra în intervalul cuprins între 5 inch și 7 inch. Traduse în procente, phabletele (așa cum mai sunt cunoscute telefoanele inteligente cu ecrane de mari dimensiuni) ar reprezenta aproximativ 21% din totalul livrărilor efectuate pe piața smartphone-urilor în perioada amintită. Cu toate acestea, citând surse informate, DigiTimes susține că smartphone-urile cu display-uri de peste 6 inch dețin o cotă de piață mult mai redusă, de numai 3%. Un procent semnificativ mai mic decât acela la care au sperat producătorii de asemenea device-uri.

Dispozitivele cu ecrane ale căror diagonale se întind de la 5 inch la 6 inch continuă să ofere o combinație optimă între dimensiunea afișajului și portabilitate, în timp ce smartphone-urile mai mari nu mai sunt atât de ușor de utilizat. Pe piață există telefoane inteligente cu ecrane mai mari de 6 inch, cum ar fi, de pildă, Samsung Galaxy Mega 6.3, Huawei Ascend Mate, Sony Xperia Z Ultra sau chiar HTC One max, iar acestea înregistrează vânzări sub toate așteptările.

Smartphone-urile nou-intrate pe piață au preferat să se limiteze la un ecran de 6 inch, iar aici avem exemplele Nokia Lumia 1520, Asus Fonepad Note FHD6 sau Acer Liquid S2. Pe de altă parte, potrivit unor rapoarte, Huawei plănuiește lansarea unui telefon-gigant, Ascend Mate 2, cu ecran de 6,1 inch. Probabil că o zecime dintr-un inch, în acest caz, nu va constitui nimic special. În mod evident, există o dimensiune-limită pe care producătorii înșiși și-au fixat-o în mod tacit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu