31 ianuarie 2014

vineri, ianuarie 31, 2014
Android, S-Pen, SoC hexa-core, display Super AMOLED HD, 5,5 inch

Într-o formă sau alta, cum era de așteptat, Samsung a oficializat dispozitivul Galaxy Note 3 Neo, o versiune mai slabă a binecunoscutului său flagship. Grație site-ului Samsung Electronics Polonia, care a adăugat noul produs pe paginile sale, am putut afla toate caracteristicile tehnice ale acestuia.

În ultimile săptămâni, Samsung a intrat în frenezia completării gamei de terminale mobile. Astfel, după Galaxy Grand Neo, un model de 5 inch dedicat segmentului entry-level, compania a dezvăluit Galaxy Note 3 Neo, o versiune inferioară a celebrului Galaxy Note 3. Urmând exemplul ultimului, Note 3 Neo va exista în două variante: una compatibilă cu rețelele 4G LTE (download 150 Mb/s și upload 50 Mb/s) și o alta limitată la standardul 3G+ (viteză maximă de download 21 Mb/s).

Display-ul Super AMOLED de pe Galaxy Note 3 Neo, care poate fi utilizat fie cu degetele, fie cu stylus-ul, spre deosebire de celelalte dispozitive din gama Note, este oarecum mai mic: 5,5 inch în loc de 5,7 inch. De asemenea, rezoluția ecranului este limitată la 1280 x 720 pixeli (720p), în timp ce Note 3 se bucură de o definiție Full HD (1080p). Apoi, în funcție de modelul ales, și SoC-ul diferă. Versiunea 3G+ este dotată cu un procesor quad-core tactat la 1,6 GHz (posibil un Exynos 4412?), în timp ce alternativa 4G își adjudecă un enigmatic cip cu șase nuclee (dual-core Cortex A15@1,7 GHz și quad-core Cortex A7@1,3 GHz). Să notăm că niciun producător, inclusiv Samsung, nu a anunțat până acum un SoC hexa-core.

Ambele variante sunt susținute de 2 GB de memorie RAM și de 16 GB spațiu de stocare internă, din care numai 11 GB sunt disponibili pentru utilizator. Totuși, spațiul de depozitare poate fi suplimentat prin intermediul unui slot pentru carduri de memorie micro-SDXC cu până la 64 GB. În plus, în cazul achiziționării indiferent cărei versiuni (3G+ sau 4G), mai avem dreptul la Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS/GLONASS și la un port infraroșu cu ajutorul căruia putem transforma telefonul într-o telecomandă. Din lista specificațiilor tehnice nu lipsesc nici senzorii foto/video. Doi la număr, unul de 8 megapixeli pe spate (BSI, bliț LED, autofocus și stabilizare) și celălalt de 2 megapixeli (frontal), aceștia sunt capabili să înregistreze Full HD la 30 de cadre pe secundă. Bateria este reprezentată de un model Li-ion cu capacitatea de 3100 mAh, în timp ce dimensiunile fizice sunt de 148,4 x 77,4 x 8,6 mm, pentru o greutate de 162,5 grame.

Android 4.3 Jelly Bean este sistemul de operare responsabil cu animarea acestui hardware decent și nu neapărat învechit. Nu lipsește nici interfața proprietară Magazine UX, care a fost dezvăluită odată cu Galaxy Tab Pro și Note Pro (în ianuarie) și aceeași care a atras o reacție negativă destul de puternică din partea gigantului Google. Cum ne-a obișnuit, compania sud-coreeană adaugă o mulțime de aplicații otimizate pentru stylus (Air Command, S Note, Multi Window, Easy Clip), precum și funcţii ca Smart Scroll (permite utilizatorilor să deruleze paginile de Internet sau e-mailul fără să atingă ecranul, prin recunoaşterea privirii şi mişcarea încheieturii mâinii), Air View (utilizatorii au posibilitatea de a previzualiza un e-mail ori galeria de imagini și videoclipuri doar planând degetul deasupra acestora, fără să fie nevoie să le deschidă) sau S Translator (permite utilizatorilor să facă traduceri aproape instantaneu, fie din vorbire în text sau din text în vorbire, fie în cadrul aplicaţiilor precum e-mail, SMS și ChatON).

Noul dispozitiv Galaxy Note 3 Neo va fi disponibil pe tot mapamondul începând din luna februarie a anului curent, doritorii având de ales între trei variante coloristice - alb, negru și verde. De asemenea, device-ul va fi compatibil cu smartwatch-ul Galaxy Gear și va fi livrat cu faimosul stylus activ S-Pen. În schimb, Samsung nu a pomenit nimic despre prețuri. 


Sursa: Samsung Electronics Polska




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu