1 februarie 2014

sâmbătă, februarie 01, 2014

După cum ați aflat, OCZ Technology a transferat recent afacerea de fabricare a drive-urilor SSD companiei japoneze Toshiba și și-a planificat găsirea unui cumpărător pentru activele rămase, în primul rând a celor care au legătură cu producția de surse de alimentare. Dacă vă veți familiariza cu actualele termene de garanție pentru produsele OCZ, probabil că există toate șansele ca optimismul să vă părăsească, mai ales dacă nu dețineți cele mai noi și mai fiabile unități SSD ale mărcii.

În fapt, politica de garanție adoptată de OCZ Storage Solutions, numele noii filiale Toshiba, se bazează pe principiile caracterului rezonabil. O parte dintre drive-urile lansate în anul anterior tranzacției privind transferul de active sau chiar mai devreme nu mai sunt acoperite de garanție. Lista tristă cu numele produselor respective poate fi găsită în ultima coloană a tabelului următor. 


Unitățile SSD din seria Agility vor fi acoperite de garanție până pe 22 ianuarie 2015. Cu trei ani de garanție sunt onorate unitățile din gamele Vertex și RevoDrive (cu excepția versiunii Hybrid), în timp ce seriile Vector și Vertex 4 primesc garanție completă de cinci ani. De asemenea, cumpărătorii viitoarelor produse OCZ, care vor fi lansate pe piață după data de 22 ianuarie 2014, vor beneficia de garanție completă. În unele țări, costurile legate de transportul și manipularea drive-urilor OCZ defecte sunt suportate de companie, iar România se regăsește printre aceste state.  

În fine, discutabilă este și soarta proprietarilor de surse de alimentare, memorii și stick-uri USB marca OCZ, deoarece Toshiba nu are de gând să acorde garanție pentru aceste produse. Este posibil ca găsirea unui cumpărător pentru acea parte din OCZ Technology ocupată cu producerea de surse de alimentare pentru PC să fie încununată de succes, însă până acum nu am auzit vreun anunț oficial.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu