25 ianuarie 2014

sâmbătă, ianuarie 25, 2014
Ultra HD resolution

În luna noiembrie a anului trecut Qualcomm a prezentat noul procesor Snapdragon 805, al cărui subsistem grafic permite lucrul cu rezoluții Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) fără penalizări drastice pe partea consumului de energie. Se presupune că una dintre versiunile smartphone-ului Samsung Galaxy S5 va obține exact acest SoC, dar rezoluția display-ului cu diagonala de 5,25 inch nu va depăși rezoluția de 2560 x 1440 pixeli. În plus, Samsung oferă deja phableta Galaxy Note 3 cu procesor Snapdragon 800 și abilitatea de înregistrare video la definiție Ultra HD.

Într-un interviu acordat site-ului TrustedReviews, vicepreședintele diviziei de marketing de la Qualcomm, Tim McDonough, a spus că așteaptă cu nerăbdare apariția cererilor de procesoare care vor oferi smartphone-urilor oportunitatea de a lucra cu rezoluții video Ultra HD. Potrivit reprezentantului Qualcomm, cele dintâi dispozitive bazate pe SoC-ul Snapdragon 805 vor debuta pe piață în primul semestru al anului curent. Acest procesor va permite filmarea la rezoluție Ultra HD și rularea înregistrărilor cu sunet surround. De asemenea, Qualcomm nu vede niciun motiv pentru care smartphone-urile nu ar putea să beneficieze de o interfață cu utilizatorii capabilă să atingă rezoluție Ultra HD.

McDonough a recunoscut că a greșit enorm atunci când a susținut că smartphone-urile cu display-uri cu rezoluție 720p (1280 x 720 pixeli) sunt suficient de bune, iar acest standard nu va fi depășit. Dar moda ecranelor HD (720p) a durat numai nouă luni, până când a fost cucerită de rezoluțiile Full HD sau mai mari. Qualcomm crede că Ultra HD (4K) nu va fi limita în domeniul smartphone-urilor, iar într-o zi va stăpâni rezoluția 8K (7680 x 4320 pixeli). Nu ne rămâne decât să sperăm că ochii noștri vor fi suficient de pregătiți să accepte toată această frumusețe(!).






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu