27 februarie 2014

joi, februarie 27, 2014
Problema legată de securitatea datelor de pe mediile de stocare portabile ar putea fi relevantă nu doar pentru organizațiile guvernamentale ori departamentele militare, ci, de asemenea, și pentru companiile obișnuite, care preferă să nu împartă informații strategice cu concurenții lor.
Aegis Padlock SSD - un drive extern înarmat de Apricorn cu funcții avansate de securitate

Special pentru aceia care lucrează cu informații care nu sunt destinate ochilor publicului, compania Apricorn propune un SSD extern denumit Aegis Padlock. Carcasa acestui produs oferă protecție la praf, umezeală sau șocuri (căzături) accidentale, iar un sistem special FIPS 140-2 se asigură că datele stocate nu vor cădea în mâinile unor spioni.

Folosind algoritmi AES-XTS, drive-ul criptează datele stocate cu o cheie pe 256 de biți, astfel încât accesul la informații se poate obține numai după introducerea codului corespunzător, cu ajutorul unei tastaturi specifice încorporată direct în SSD. Interesant, după 20 de încercări nereușite de a introduce cheia de acces, informațiile de pe drive vor fi șterse.

Aegis Padlock SSD - un drive extern înarmat de Apricorn cu funcții avansate de securitate

Dacă n-ar demonstra abilități avansate de protecție a datelor, drive-ul Aegis Padlock SSD ar putea fi considerat o soluție standard de stocare cu interfață USB 3.0. Producătorul susține că SSD-ul său este capabil să transfere date la viteze de până la 230 MB/s. Versiunile care vor merge în vânzare au capacități de 120, 240 și 480 GB, în vreme ce prețurile acestora sunt de 429, 629 și, respectiv, 999 de dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu