29 martie 2014

sâmbătă, martie 29, 2014
AMD ar putea dezvălui soluția sa dual-GPU pe 8 aprilie
Dacă ieri aflam că anunțul noului vârf de gamă dual-GPU de la AMD este destul de aproape, astăzi avem mai multe detalii în legătură cu acest subiect. Pentru început, să ne reamintm că Nvidia și-a prezentat oferta sub forma ridicol de puternicei GeForce GTX Titan Z, o placă video al cărui preț a sărit lejer cu doi pași peste bariera psihologică a celor 1000 de dolari. Altfel spus, pentru 2999 de dolari, GeForce GTX Titan Z va rămâne pentru cei mai mulți consumatori plăcinta care nu pică niciodată din cer. Pe de altă parte, răspunsul simetric al companiei AMD va juca rolul de pasăre rară, o comparație destul de potrivită, dacă ținem seama că, potrivit informațiilor disponibile, placa video a fabricantului cu echipament roșu va avea o circulație foarte limitată.   

Apoi, dacă noi am fost mai rezervați în privința prezentării unor informații neconfirmate încă, celor de la Nordic Hardware nu le-a tremurat deloc mâna atunci când au anunțat data exactă a apariției plăcii video cu două procesoare grafice AMD Vesuvius. Așadar, potrivit redactorilor scandinavi, debutul soluției grafice AMD este programt pentru data de 8 aprilie. Atunci vor fi publicate specificațiile oficiale și ar trebui să apară și primele recenzii. Cu privire la posibilitatea apariției evaluărilor (reviews) stă chezășie faptul că potențialii autori au fost adunați la briefingurile organizate de AMD pe 25 și 26 martie, următoarele aproape două săptămâni putând fi rezervate testării plăcii video și redactării materialelor.

În fine, ziariștii suedezi menționează încă o dată că Radeon R9 295x2 (acesta este denumirea preliminară a plăcii video AMD) are un sistem de răcire hibrid, care va putea utiliza și apa. Nu sunt așteptate restricții în privința numărului de procesoare de stream, fiind avansată formula 2 x 2560 bucăți (sau 2 x 2816 procesoare de stream), în timp ce frecvența procesoarelor grafice Hawaii XT nu va fi mai mică de 1 GHz. Cum spuneam și ieri, nu ne rămâne decât să așteptăm primele teste oficiale care să stabilească viteza monștrilor Nvidia GeForce GTX Titan Z și AMD Radeon R9 295x2 (Vesuvius).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu