29 martie 2014

sâmbătă, martie 29, 2014
Producătorii elvețieni de ceasuri resping avansurile companiei Apple

Apple trudește acum la propriile ceasuri inteligente iWatch și se pare că s-a îndreptat către mai mulți producători elvețieni în căutare de ajutor și inspirație. În ciuda atuurilor sale, gigantul din Cupertino a fost refuzat de către cei apelați. O poveste interesantă, pe care o aflăm din publicația britanică Financial Times.

Potrivit ziarului finaciar, care citează surse proprii, mai mulți producători elvețieni s-au trezit cu propunerea Apple de a efectua un examen tehnic și metalurgic al noului dispozitiv electronic pentru încheietura mâinii iWatch. Dar avansurile companiei tech au fost respinse de către toți. Acest fapt a fost confirmat și de către Nick Hayek, fiul co-fondatorului Nicolas George Hayek și actualul CEO al holdingului elvețian Swatch Group Ltd, care produce ceasuri sub marca Swatch.
Da, noi am discutat cu aproape toți jucătorii de pe piața smartwatch-urilor (n.a. - Apple, Samsung sau Google). Mai mult decât atât, inițiatorul acestor negocieri nu a fost compania noastră. Oricum, nu vedem niciun motiv care ne-ar putea determina să semnăm un contract cu ei.
Nick Hayek a mai menționat că reticența grupului Swatch de a colabora cu Apple și alți producători de device-uri electronice ușor de purtat a fost asociată cu dorința companiei sale de a-și proteja realizările din domeniul designului economic, durabilitatea și longevitatea bateriei. Plus că Hayek este de părere că iWatch nu o să revoluționeze această piață.

La rândul său, Jean Claude Biver, președintele diviziei de ceasuri și bijuterii de lux a companiei franceze LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A, a spus că Apple a încercat în repetate rânduri să-i ademenească o seamă de angajați talentați. Apple le-a trimis chiar și scrisori, însă nici unul dintre experți nu a acceptat oferta ”tentantă” a companiei americane.
Apple has contacted some of my employees – I saw the emails personally, Mr Biver told a Swiss publication.
Producătorii elvețieni de ceasuri resping avansurile companiei Apple

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu