28 martie 2014

vineri, martie 28, 2014
AMD va răspunde la provocarea lansată de Nvidia GeForce GTX Titan Z

Înainte ca Nvidia să ne surprindă cu prezentarea plăcii grafice dual-GPU GeForce GTX Titan Z, o soluție care ne-a înroșit ochii cu prețul său de 2999 dolari, am citit că în cursul acestei săptămâni (pe 25 și 26 martie) AMD va organiza briefinguri de presă privind preparativele pentru anunțul unei soluții dual-GPU proprii, cunoscută sub numele de cod Vesuvius. Cu toate acestea, invitații la aceste întruniri secrete au fost obligați să nu dezvăluie toate informațiile în legătură cu anunțul acestui produs. Pe de altă parte, nimic nu ne împiedică să considerăm că AMD va veni cu un răspuns la GeForce GTX Titan Z, care, în acord cu cerințele vremurilor pe care le trăim, ar trebui să fie ”echilibrat și adecvat”.

Deci, momentan avem numai date incomplete despre planurile AMD. Debutul soluțiilor cu două procesoare grafice din noua generație va avea loc în două etape - anunțul oficial programat undeva în primele zece zile ale lunii aprilie, pentru ca placa grafică să ajungă pe rafturile magazinelor mai târziu. În orice caz, diferența (în timp) dintre aceste două etape va fi neglijabilă. Este important că AMD va răspunde provocării inamicului său utilizând atuurile prețului și performanței. Dacă avem în vedere faptul că Nvidia GeForce GTX Titan Z este propus pentru 2999 USD, chiar și la un nivel de performanță mai scăzut (care nu este un fapt) produsul AMD s-ar putea afla într-o poziție mai bună, întărită de un preț rezonabil. Cel puțin, putem spune că Vesuvius va fi un GeForce GTX Titan Z mai ieftin.   

Potrivit unor informații anterioare, placa video AMD ar trebui să obțină un sistem de răcire hibrid, care va utiliza lichid. Și dacă în legătură cu acest subiect nu au apărut detalii noi, nici despre consumul energetic nu se poate spune nimic. Cu alte cuvinte, înarmați cu răbdare, calm și multe buline M&M's(!) va trebui să așteptăm anunțul oficial al inovației AMD Vesuvius.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu