28 martie 2014

vineri, martie 28, 2014
Philips s-a gândit la un sistem inteligent de iluminare pentru birouri

În lumea de astăzi au tendința de a deveni mai inteligente nu doar dispozitive precum ceasurile sau ochelarii, concepute pentru uzul personal, ci clădirile în întregime. Sistemele inteligente de climatizare sau de iluminare, în afara faptului că ne fac viața domestică mai confortabilă, contribuie și la economisirea energiei.

La sfârșitul acestei săptămâni va debuta târgul Light + Building 2014, unde, pe lângă alte lucruri, vor fi prezentate ultimile realizări din domeniul iluminatului inteligent. O contribuție la dezvoltarea acestor sisteme o are și compania Philips, care și-a anunțat deja propriul concept destinat a fi utilizat în clădirile companiilor.   

Iluminatul cu LED-uri gândit de Philips se oferă să se conecteze la rețelele Power-over-Ethernet (PoE). În acest fel, becurile cu LED-uri se vor integra în rețeaua de calculatoare a clădirii, iar aceasta din urmă, la rândul ei, va permite utilizatorilor controlul de la distanță al iluminatului. De asemenea, lămpile vor putea să indice, de pildă, direcția către cea mai apropiată sală de conferințe. Este interesant că, în combinație cu senzori suplimentari, sistemul Philips va putea fi utilizat atât pentru colectarea de informații cu privire la poziționarea angajaților în clădire, la umiditate și temperatură, cât și pentru controlul încălzirii și ventilației. Spațiile neutilizate nu vor avea nevoie de menținerea unui anumit mediu, așa că se vor putea face economii însemnate (prin oprirea încălzirii sau răcirii).

Philips s-a gândit la un sistem inteligent de iluminare pentru birouri

Pentru gospodăriile obișnuite, Philips propune becurile inteligente cu LED-uri Hue Lux. Becurile sunt echipate cu soclu E27 și emit numai lumină albă, iar strălucirea lor poate fi reglată de către utilizator prin intermediul unei aplicații speciale pentru smartphone. Un alt dispozitiv interesant este switch-ul wireless pentru becurile Hue, o inovație capabilă să producă suficientă energie cinetică pentru a transmite un semnal radio prin care să controleze becurile Hue. Prețul acestui comutator, botezat Hue Tap, este de 59,95 euro.

Philips s-a gândit la un sistem inteligent de iluminare pentru birouri




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu