21 aprilie 2014

luni, aprilie 21, 2014
Procesoarele Intel și MediaTek sunt preferatele producătorilor chinezi de tablete no name

Dacă ne uităm în raportul oficial, Intel a reușit să livreze în primul trimestru din 2014 un număr de 5 milioane de procesoare pentru tablete. Pentru a-și atinge scopul propus, până la finalul anului compania americană ar trebui să livreze încă 35 de milioane de asemenea procesoare, cipuri menite să-i ajute pe mulții productori chinezi care realizează tablete no name. Precum v-am informat, gigantul din Santa Clara intenționează să-i tenteze pe fabricanții asiatici cu prețuri atractive și subvenții. 

Iar această strategie pare să dea roade. Conform site-ului DigiTimes, producătorii chinezi sunt bucuroși să folosească pentru tabletele lor procesoare de la Intel și MediaTek. La primul există atracția subvențiilor, iar la celălalt beneficiul prețurilor. În schimb, favoriții din trecut - Allwinner, Rockchip și Amlogic - sunt forțați să ia măsuri pentru a se menține competitivi. Astfel, Allwinner își promoveză în prezent procesorul cu opt nuclee A80, Amlogic a lansat o soluție (M802) care oferă suport pentru display-uri Ultra HD, iar Rockchip se concentrează pe produse destinate dispozitivelor purtabile și device-urilor LTE.

Între timp, prețurile de vânzare ex works (franco fabrică) pentru tabletele de 7 inch cu procesoare Intel au ajuns la 20 de dolari, iar dispozitivele de 7,85 inch costă în jur de 27 de dolari. Modelele echipate cu modem LTE costă cu aproximativ 20 de dolari mai mult. Tabletele 3G bazate pe procesoare MediaTek costă, în depozitul fabricantului, 39,9 dolari bucata. În toate cazurile este vorba despre tablete nebrănduite (white box).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu