28 aprilie 2014

luni, aprilie 28, 2014
Samsung PM853T este noua serie de SSD-uri pentru servere și centre de date
Samsung a anunțat SSD-urile din seria PM853T, primele soluții de stocare din clasa enterprise (dedicate serverelor și centrelor de date) bazate pe cipuri de memorie NAND capabile să stocheze 3 biți de informație pe fiecare celulă. De regulă, asemenea cipuri de memorie sunt numite TLC (Triple-Level Cell), dar în comunicatul de presă compania sud-coreeană ocolește această definiție și preferă sintagma ”3-bit MLC (multi-level-cell) NAND”.

Cipurile de memorie folosite pentru noile drive-uri Samsung sunt fabricate cu ajutorul tehnologiei pe 10nm. La citirea și scrierea secvențială, SSD-urile PM853T revendică vitezele de 530 MB/s și, respectiv, 420 MB/s. Când vine vorba de citirea aleatoare a blocurilor de date, drive-ul reușește până la 90000 IOPS, în vreme ce pentru scriere sunt preconizate până la 14000 IOPS. 

Drive-urile PM853T vor fi disponibile din acest trimestru, în variante cu capacități de stocare de 240, 480 și 960GB. Prețurile nu au fost dezvăluite. Oricum, soluțiile bazate pe memorii NAND TLC costă cam la fel, indiferent de producător, însă ele sunt de multe ori acuzate de fragilitate. Și pentru că am amintit de fiabilitate, trebuie să remarcăm faptul că Samsung nu spune nimic în această privință.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu