7 aprilie 2014

luni, aprilie 07, 2014
Seagate a inițiat livrările de hard disk-uri cu capcitatea de 6TB
Anul trecut, Hitachi Global Storage Technologies (HGST), filială a companiei Western Digital, a introdus primele hard disk-uri cu o capacitate record. Este vorba despre Ultrastar He6, un drive cu o structură etanșă și al cărui interior a fost umplut cu heliu, ceea ce a permis o organizare mai compactă a platanelor și, în consecință, creșterea capacității de stocare până la 6TB. Dar iată că și Seagate a hotărât că este momentul să cucerească această limită, dar fără a apela la trucuri structurale.

Așadar, Seagate a anunțat astăzi disponibilitatea hard disk-urilor de până la 6TB, capacitate de stocare care a fost obținută fără utilizarea unui gaz inert pentru umple camera în care se rotesc discurile magnetice (platanele). Noile soluții fac parte din seria Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 și sunt destinate utilizării în centrele de date cu stocare de tip ”cloud” și servere. 


În privința vitezei de transfer, compania producătoare susține că drive-urile 3.5 HDD v4 depășesc cu 25% alte hard disk-uri cu capacități similare. În general, noua serie de unități de stocare include modele cu capacități de 2, 4, 5 și 6TB, care pot fi conectate prin interfețele SAS 12 Gb/s sau SATA 6 Gb/s. Viteza de rotație a drive-urilor este de 7200 rpm, iar memoria tampon ajunge la 128 MB. Iar dacă specificațiile tehnice detaliate sunt deja disponibile, producătorul nu a dezvăluit și prețurile hard disk-urilor.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu