9 mai 2014

vineri, mai 09, 2014
Pentru trimestrul al treilea, Asus promite un dispozitiv electronic ușor de purtat

Dacă veți vizita site-ul Computerworld, veți putea afla că Jerry Shen, directorul executiv al companiei taiwaneze Asus, a promis pentru trimestrul al treilea al acestui an un dispozitiv wearable (ușor de purtat). Conform spuselor lui Shen, Asus are de gând ca în 2014 să-și încerce mâna și pe acest segment. 

Asus se numără printre producătorii care au îmbrățișat inițiativa Android Wear propusă de Google, iar primul dispozitiv purtabil al companiei va fi cel mai probabil un smartwatch conceput în jurul aceastei platforme. Mai mult decât atât, Jerry Shen a menționat că Asus ia în considerare posibilitatea de a construi nu numai ceasuri, brățări sau ochelari inteligenți, ci și alte dispozitive electronice de mici dimensiuni.

Dependența companiei Asus de vânzările de dispozitive electronice mobile va crește gradual, iar în 2017 mai mult de jumătate din veniturile companie ar putea veni din acest domeniu. În momentul de față, principala sursă de profit a marelui producător asiatic este reprezentată de segmentul computerelor personale, 62% din veniturile totale înregistrate în primul trimestru provenind din vânzările de laptopuri, în timp ce tabletele au adus numai 12%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu