21 iulie 2014

luni, iulie 21, 2014
Zvonuri în legătură cu smartphone-ul Sony Xperia Z3X
Precum am aflat încă de la MWC 2014, noua strategie pe care Sony o va adopta pentru piața mobilelor este aceea de a lansa un smartphone vârf de gamă la fiecare șase luni, așa că în septembrie, dacă informațiile se vor dovedi corecte, ar trebui să asistăm la apariția modelului Xperia Z3. Dar acum nu vom vorbi despre urmașul lui Xperia Z2, ci ne vom îndrepta atenția către un zvon potrivit căruia niponii ar lucra și la un alt dispozitiv mobil, care este posibil să fie lansat în 2015, poziționându-se în acest fel între Xperia Z3 și succesorul acestuia.  

Conform celor apărute pe site-ul cnBeta, este vorba despre un smartphone botezat Xperia Z3X. Dacă ținem seama de descrierea terminalului, acesta va primi un procesor quad-core pe 64 de biți Qualcomm Snapdragon 810 cu o frecvență de 2,86GHz, 4GB de memorie dual-channel LPDDR4-1600 MHz, capacitate de stocare de 16GB și un display de 6,14 inch cu o rezoluție de 2560 x 1152 pixeli. În privința ecranului, se spune că acesta se va baza pe tehnologia Sony Trimaster EL OLED, superioară celei OLED tradiționale, un astfel de panel fiind capabil de un nivel de negru de neegalat, contrast ridicat și gamă dinamică și largă de nuanțe, dar și consistență și stabilitate a culorilor. Interesant este că până în prezent ecrane Trimaster EL OLED cu diagonale cuprinse între 7,4 la 25 inch au fost adoptate numai pe monitoare 4K, astfel încât prezumtivul smartphone Xperia Z3X ar putea marca trecerea acestei tehnologii și pe segmentul mobil.

Zvonuri în legătură cu smartphone-ul Sony Xperia Z3X
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui insolit device mobil este aceea că va dispune de un uriaș senzor CMOS Sony IMX271SMK (2.3 inch, f/1.2, 7,83mm) cu rezoluția de 22 de megapixeli. De asemenea, smartphone-ul va putea fi echipat cu accesorii tipice fotografilor profesioniști - obiectiv detașabil, cu bliț și microfon - care l-ar putea transforma într-un veritabil și puternic aparat foto portabil. Aparent, din punct de vedere al designului, presupusul Sony Xperia Z3X este un dispozitiv cu formă alungită și profil subțire. De altfel, sursa indică și dimensiunile fizice: 69,5 x 150,1 x 7,9 mm.  Dispozitivul va rula sistemul de operare Android L. În fine, dacă Sony Xperia Z3X se va dovedi real, cu siguranță vom fi atenți la noile informații.    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu