5 ianuarie 2014

duminică, ianuarie 05, 2014
2
Note 3 Lite specs and Galaxy S5 launch date
Despre viitorul smartphone high-end Samsung Galaxy S5 am spus că este așteptat în primăvara acestui an, deși în secret am sperat că va fi prezentat la MWC 2014. Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de controversatul blogger rus Eldar Murtazin, dispozitivul Galaxy S5 (denumirea este provizorie) nu va fi lansat la Mobile World Congress, eveniment programat la sfârșitul lunii februarie în Barcelona.

Postarea lui Murtazin poate fi percepută ca o replică la veștile apărute la începutul acestei săptămâni, care invocau faptul că Samsung Galaxy S5 va fi dezvăluit în ajunul celei mai mari expoziții de telecomunicații din lume. Domnul Murtazin a afirmat și mai înainte că Samsung Galaxy S5 va fi introdus pe piață conform programului anual al companiei sud-coreene, la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Dezvăluirea dispozitivului va avea loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii martie, în cadrul unui eveniment special ”Samsung Unpacked”. Rămâne să aflăm cum vor sta lucrurile.

Grație unor zvonuri proaspete, știm deja că Samsung lucrează la o versiune Lite a smartphone-ului Galaxy Note 3, care va fi lansată undeva în acest trimestru. Și mai recent, pe site-ul Samsung poate fi accesat un document UAProof (User Agent Profile) care dezvăluie câteva detalii-cheie despre smartphone-ul în cauză. Inițial, se considera că Note 3 Lite va utiliza un ecran LCD și un senzor foto cu rezoluție mai mică.

UAProof, screensize 720p Android 4.3
Ei bine, dacă ținem seama de informațiile oferite de documentul menționat, SM-N750, numărul de model sub care se pare că se ascunde versiunea fără LTE a smartphone-ului Samsung Galaxy Note 3 Lite, va veni cu un display cu rezoluție de numai 1280 x 720 pixeli și Android 4.3 (cu posibilitatea de actualizare ulterioară la Android 4.4 KitKat). Specificațiile nu sunt deloc îmbucurătoare, chiar dacă vorbim despre o versiune Lite a excelentului dar scumpului phablet. Pe de altă parte, există șansa ca detaliile dintr-un asemenea UAProof să facă oricând obiectul unor modificări. 

În fine, smartphone-ul Galaxy Note 3 Lite, despre care se mai zvonește că va dispune de un ecran de 5,5 inch, o cameră principală de 8 megapixeli și suport pentru dual-SIM, se preconizează că va fi dezvăluit la finalul lunii februarie (posibil la MWC 2014), pentru ca în luna următoare să ajungă în magazine.   

Sursa: Galaxy Club

2 comentarii:

  1. Ce sa alegi Samsung galaxy S5? Un super telefon - "nava amiral" a celor de la Samsung sau un Allview Viper S - amblele proaspat lansate saptaman trecuta.
    Sincer eu aleg Viperul S - de doua ori mai ieftin si cu dual SIM. Am avut un S4 si sincer nu isi face banii, de foarte putine ori l-am folosit la specificatiile lui maxime, deci pt mine nu se motiveaza sa imi iau un S5!
    Pe scurt 800 euro vs 300 euro? Voi ce ati alege sincer?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cele două terminale sunt din clase diferite, așa că nu aș începe cu o comparație între ele. Sigur că prețul este un aspect important în momentul în care alegem un gadget (inclusiv un smartphone), însă există o mulțime de alți factori, cel puțin la fel de însemnați, de care trebuie să ținem seama. Până la urmă este o alegere dictată de necesități, de gusturi, de educație, de temperament. Oricum, când se pune problema de a da 250 de euro sau mai mult pe un telefon, aș analiza puțin mai profund (piața este plină de alternative).

    RăspundețiȘtergere