6 aprilie 2014

duminică, aprilie 06, 2014
Gratuitatea sistemului de operare Windows 8.1 oferă mai multe șanse tabletelor bazate pe platforma hardware AMD

Pe Seeking Alpha am găsit un punct de vedere interesant cu privire la perspectivele companiei AMD pe piața tabletelor. Pentru cei care încă nu știu, Seeking Alpha este o platformă dedicată în mare parte investigării companiilor din punct de vedere financiar. Acum, să ne reamintim că Microsoft va oferi gratuit sistemul de operare Windows 8.1 producătorilor de smartphone-uri, tablete, notebook-uri și dispozitive similare echipate cu ecrane ale căror diagonale sunt mai mici de 9 inch. În practică, acest lucru va însemna că foarte curând am putea avea ocazia să vedem cum prețul celor mai noi tablete cu  sistem de operare Windows 8.1 la bord va scădea cu până la 150 de dolari. Și să nu spuneți că nimeni nu are nevoie de așa ceva.

Privind în perspectivă, în condițiile în care Microsoft a anunțat distribuirea gratuită a sistemului de operare proprietar Windows 8.1, se poate spune că șansele AMD sunt mult mai bune. În trecut, compania din Sunnyvale a spus de multe ori că va paria pe tabletele care rulează versiuni desktop ale sistemului de operare Windows. Și în prezent, deși se vorbește de la sine despre susținerea platformei Android, Windows 8.1 rămâne un pariu la fel de important. Să nu uităm că și rivala Intel va profita de oferta Microsoft și va adopta Windows 8.1. Dar în mâinile companiei AMD rămâne un atu: superioritatea graficii din APU-urile sale, care surclasează soluțiile integrate de procesoarele Intel Bay Trail. În curând ar trebui să apară noile generații de APU-uri AMD (nuclee Puma) - Mullins și Beema. Modelul de referință al tabletei modulare Project Discovery cu APU Mullins este uimitor, iar în cazul în care nu va costa mai mult de 300 de dolari, probabil că va fi un succes.

De asemenea, ar trebui să remarcăm alunecarea pe care Intel a făcut-o în direcția ”Chromebook-urilor”. Ei bine, se pare că Providența însăși i-a șoptit producătorului din Sunnyvale să se ferească de a merge pe aceeași cale. În primul rând, AMD încă nu este capabilă să concureze prețurile platformelor Intel. În al doilea rând, colaborând cu Microsoft, AMD poate beneficia de o mulțime de avantaje, inclusiv de suport deschis sau sub acoperire, prin subvenții pentru campaniile publicitare. Ce mai rămâne de făcut pentru AMD? Nimic mai mult decât să-i convingă pe furnizorii majori de pe piața mondială a tabletelor să se aplece cu mai multă atenție către platforma sa hardware. Să sperăm că Windows-ul gratuit va constitui ”vântul din pupa” pentru AMD.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu