3 mai 2014

sâmbătă, mai 03, 2014
Săptămâna aceasta, SanDisk a introdus un nou model de solid-state drive din clasa enterprise - Optimus MAX - primul SSD din lume echipat cu o capacitate de 4TB și interfață SAS 12 Gb/s. Dar compania americană nu intenționează să se oprească aici și arată că dorește să crească spațiul de stocare și mai mult.

Potrivit site-ului Computerworld, SanDisk se așteaptă să dubleze capacitatea de stocare a SSD-urilor sale la fiecare 1-2 ani, depășind cu mult rata de creștere înregistrată pe segmentul hard disk-urilor clasice. Astfel, în 2015 compania are de gând să lanseze modelele Optimus MAX de 6 și 8TB, iar următorul pas în planul de dezvoltare este reprezentat de drive-urile de 16TB.

În 2015, SanDisk intenționează lansarea de SSD-uri cu capacitatea de 8TB

De altfel, creșterea capacității de stocare a SSD-urilor a contribuit la scăderea bruscă a raportului dintre preț și capacitate (preț/GB). Iar dacă în 2010 un SSD costa cu mult mai mult decât un disc dur (hard disk-ul tradițional) cu aceeași capacitate, în 2017 prețurile celor două soluții de stocare vor ajunge destul de comparabile. 

În 2015, SanDisk intenționează lansarea de SSD-uri cu capacitatea de 8TB

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu